Din varukorg är tom!

Macarthur FC pratar om att sätta igång debutsäsongen med Juventu

A-ligans nya pojkar kunde börja livet med en match mot Old Lady, där Macarthur FC stängde av för att få Juventus till Sydney för en glamour före säsongen.
 
Macarthur befinner sig fortfarande i de tidiga stadierna med att sätta ihop sin invigningsgrupp för nästa säsong men är redan ute efter att lämna ett omedelbart uttalande genom att locka en av de största klubbarna i världsfotboll, med titeln av årets världsspelare Cristiano Ronaldo, till Australien .
 
Källor som är involverade i förhandlingarna föreslår en överenskommelse för att ta de italienska mästarna till Australien i antingen den sista veckan i juli eller första veckan i augusti är nära, med Macarthur som nu behöver hitta en lämplig plats i Sydney för att vara värd för matchen och hoppas kunna slutföra statsregeringen finansiering.
 
Källorna tyder på att promotorerna och Macarthur har nått en principöverenskommelse med Bianconeri om en engångsvänskap och en åtföljande Juventus-legender-match som ska spelas på Campbelltown Stadium.
 
Om en överenskommelse skulle uppnås skulle det vara Juventus första besök i Australien sedan 2016 International Champions Cup i Melbourne, och först i Sydney på sex år spelade de A-League All Stars på ANZ Stadium i augusti 2014. De drog 56 000 till Olympic Park den dagen men kunde potentiellt locka ett ännu större närvaro 2020 efter att ha vunnit fem italienska titlar sedan och signerat Ronaldo, en av de mest kända idrottare i världssporten.
 
Platsen för det föreslagna vänskapet är dock ännu inte avgjort, med ANZ Stadium som ska renoveras i början av juli i år.
 
Källor med kunskap om förhandlingarna tyder på att det har skett ett tryck på att matchen spelas på ANZ-stadionens 83 000 kapacitet i slutet av juli, vilket skulle behöva försena starten av renoveringar med några veckor. Alternativet är en fixtur i början av augusti på Bankwest Stadium, som inte skulle tillgodose efterfrågan eftersom dess kapacitet är bara 30 000.
 
Från och med fredagen hade statsregeringen inga planer på att försena renoveringar till ANZ-stadion, som stängs för ombyggnad den 27 juni. Det skulle lämna Bankwest Stadium som den enda genomförbara platsen, och Juventus-fixturen skulle behöva spela in i det som redan är en upptagen schema på stadion med NRL-spel som spelades 1 augusti och 8 augusti.
 
En brist på lämpliga arenor i Sydney skulle inte hindra Juventus från att turnera i Australien, men de italienska mästarna överväger också att spela Perth Glory på Optus Stadium under säsongen.
 
I november tillkännagav Perth Glory-ägaren Tony Sage att hans klubb hade varit inblandad i samtal för att föra de italienska jättarna till västra Australien, ett stopp före säsongen som har varit en hit med europeiska klubbar de senaste åren, med Chelsea och Manchester United som spelade vänskap i Perth förra året.
 
"Vi har gjort en fantastisk videoinbjudande lag till Perth som vi har skickat som var med Manchester United, Grand Final och Chelsea paketerat tillsammans med saker om Perth," sa Sage till Football Nation Radio i november.
 
"Vi har också använt den videon för att locka Juventus och det ser ut som om de kommer hit i augusti 2020 med Ronaldo, så det är efter euron nästa år. Det fungerade med Juventus, förhoppningsvis får vi så färgade sent nästa vecka och vi kan officiellt meddela att de kommer ut, så vi försöker slå över vår vikt här. "
 
Som en del av Macarthur-förslaget är Juventus beredd att ta fram ett legenderlag med tidigare stjärnspelare för att möta ett inhemskt All Stars-lag på Campbelltown Stadium. Juve legenderlaget kan inkludera Alessandro Del Piero, Pavel Nedved, David Trezegeut och Ciro Ferrara för att spela ett inhemskt All Stars-team som är anslutet till Charles Perkins Soccer Academy som drivs av Macarthur FC och tränas av tidigare Socceroos 'tränare, Frank Farina.