Din varukorg är tom!

Juve bryter Bergamo förbannelse i kom-från-bakom seger

Staden Bergamo har inte varit snäll mot Juventus på senare tid. Ja, Juve gick in i deras kickoff på lördag eftermiddag mot Atalanta som inte har tappat för dem i ligalek sedan 2001, men deras senaste historia har varit problematisk. De hade bara vunnit en av sina fem resor till det som nu officiellt kallas Gewiss Stadium. Det senaste av dessa matcher var helt klart den här löpningen, då Bianconeri slaktades 3-0 i Coppa Italia-kvartfinalen i januari, ett spel som mer än något annat var den första riktiga signalen att Massimiliano Allegri's tid med klubben skulle förmodligen komma till slut.
 
Inget högre fotbollssinn än Pep Guardiola jämförde nyligen att spela Atalanta till ett oönskat besök hos tandläkaren - och hans team hade just gjort Gian Piero Gasperinis lag blitz. Detta spel skulle alltid bli obehagligt. Vi listade till och med det som en av Juves fem mest spännande fixturer när scheman släpptes i juli. Om det någonsin såg ut på papper som Inter kan ha en chans att valpa tillbaka i ledningen, så var det det.
 
Spelet levde upp till dess fakturering. Båda lagen saknades inflytelserika spelare, och den drivande regnstormen ökade bara komplexiteten Billiga Fotbollströjor Juventus. Juve dominerades för långa sträckor av varje hälft och var tvungna att uthärda en tidig skaderelaterad utbyte, men Wojciech Szczesny och en solid baklinje begränsade skadan - som efter halvtid kunde ha varit betydande - och lyckades hitta en annan redskap efter att ha fallit bakom i de tidiga stadierna av andra hälften. Två mål på åtta minuter av den återupplivande Gonzalo Higuain och en perfekt kontrast av stopptid avslutad av Paulo Dybala vände spelet på huvudet, och Juve gick ut ur en av de viktigaste spelen i den unga säsongen hittills med segern.
 
Scorlinjen 3-1 - första gången Juve vann ett Serie A-spel med mer än ett mål på nästan två månader - smickrade säkerligen besökarna. Men detta är den typen av spel som mästare vinner, och poängen blev ännu viktigare efter att Inter gick över Torino senare på dagen.