Din varukorg är tom!

Åklagare förnekar utredningen av penningtvätt i AC Milan

Italienska åklagare har förnekat medierapporter att de har öppnat en undersökning om huruvida affären att sälja AC Milan till kinesiska investerare förra året blivit uppblåst för penningtvätt.
"Som det står har inga straffrättsliga förfaranden inletts avseende försäljningen av AC Milan", säger Francesco Greco, huvudansvarig för staden Milano.
 
"Information om en undersökning av Silvio Berlusconi är helt felaktig."
 
Den italienska dagliga La Stampa har dock vägrade att dra tillbaka sin historia om att Milan åklagare vill veta om de 740 miljoner euro som betalades till den tidigare italienska premiärministern Berlusconi att köpa ut sju gånger europeiska mästare blev övervärderade i ett avsiktligt drag för att få stora summor pengar till Italien från utlandet.
 
"La Stampa betonar att den utförde de korrekta kontrollerna med avseende på undersökningen, som den gjordes medveten av två olika källor, och det bekräftar vad som skrevs", skrev tidningen i en motsättning till Grecos avslag.
 
Niccolo Ghedini, Berlusconis advokat för lång tid, hävdade att La Stampas historia var falsk och politiskt motiverad före Italiens kommande allmänna val, som äger rum den 4 mars och i vilken mediemagnet Berlusconi leder upp Forza Italia, landets viktigaste center-rätt politiska fest.
 
"Det finns uppenbar vilja att svika och det kan bara förklaras av en önskan att störa i valet," sade Ghedini.
 
"Vad som är värre är att vi igår kväll varnade för att denna historia skulle publiceras av La Stampa," fortsatte han.
 
"Strax bort förklarade vi för redaktören och en av tidningens journalister att berättelsen var helt ogrundad och falsk, men historien publicerades ändå."
 
Efter mer än 30 år i Berlusconis händer, en härlig period som såg klubben vinner 29 troféer, inklusive fem europeiska cupar, såldes Milan den 13 april i fjol till en grupp kinesiska investerare som leds av Li Yonghong.
 
Konsortiet tog 99,93 procent av klubbens aktier och köpte också sin skuld köpa AC Milan tröja, som uppgick till 220 miljoner euro den 30 juni 2016.
 
Men antalet investerare har gradvis minskat inför svårigheter att få pengarna ut ur Kina, där det infördes nyligen en hårdare lagstiftning om förflyttning av pengar utomlands.
 
Li var tvungen att inrätta sitt företag i Luxemburg och få ekonomiskt stöd från den amerikanska investeringsfonden Elliott för att driva affären genom.
 
Elliott gick med på att låna mer än 300 miljoner euro, men med räntor på upp till 11 procent och med full återbetalning inom 18 månader, enligt italienska medier.
 
Milan uppvisade stora summor på nya signeringar före den här säsongen men Rossoneri kämpar på 11: e plats i Serie A, 23 poäng bakom ledarna Napoli.